söndag 27 april 2014

Bokcaféet deltar i Litteraturrundan





LITTERATURRUNDAN 10–11 MAJ 2014
FÖRFATTARE PÅ ÖSTERLENS BOKCAFÉ

Öppet hus lördag-söndag 13–16. Författarprogram, bokförsäljning, konstutställning, servering av kaffe och bullar. Fri entré. Varmt välkomna!




Lördag 14.00 Tomas Löfström VÄRLDENS LOCKELSE
Tomas Löfström, skildrare av Österlen och världen och kaffekokande drivkraft bakom bokcaféet, bläddrar i manuset till en kommande essäbok. Möt Artur Lundkvist i Indien, Tyra Kleen på Bali, Dag Hammarskjöld på Österlen och Löfström själv på irrvägar i Europa; kanske läser han också en dikt.


Lördag 15.00 Lena Måndotter DEN OÄNDLIGA RESAN
Lena Måndotter, med diktsamlingar som ”Där Alla Änglar Fallit” (foto Christer Strömholm) och cd-skivor som ”Live at the Cathedral”, framför dikt och sång från resor till Tibet och Grekland och tolkar Cohen och Lorca ackompanjerad av gitarristen Pierre Engström.



Söndag 13.00 Elisabeth Lindfors NÄR BINA TYSTNAR • BOKSLÄPP!
Elisabeth Lindfors, tidigae kommunikationschef på Dramaten, debuterade med den uppmärksammade romanen ”Hon hette Agnes”, 2004, följd av ”Utanför allt” och ”Farväl till Agnes”. Nu släpper hon ett manus direkt som ljudbok på förlaget Pratboken i Fränninge, ”När bina tystnar”. Elisabeth berättar om sitt författarskap och bjuder på smakprov ur ljudboken.


Söndag 14.00 Bengt Eriksson MANNEN FRÅN VOLLSJÖ
Bengt Eriksson, författare till böcker om progg, sångpoesi och deckare, engagerad kritiker och krönikör i Ystads Allehanda/Kristianstadsbladet, kåserar om livet som asfaltcowboy i Vollsjö, metropolen i Färs härad där Piraten föddes. I höst kommer en bok med ”Skrönikor från Färs”.  


Söndag 15.00 Olle Lönnaeus BROTTSPLATS ÖSTERLEN
Olle Lönnaeus, journalist på Sydsvenskan och uppmärksammad kriminalförfattare med Österlenmotiv (”Det som ska sonas”, ”En enda sanning”), tar oss med till platsen för brottet i mörka spänningsromaner med dunkla intriger, eller med andra ord: ”skånsk noir”. Ny roman i september!




ÖSTERLENS BOKCAFÉ • Grönalund Rörum 27735 Kivik • 0730-228013www.osterlensbokcafe.blogspot.sewww.facebook.com/osterlensbokcafeVäg 9 (Brösarp–Simrishamn), ca 3 km söder om Kivik: mellan S Mellby och Rörum. Skylt mitt emot södra avtagsvägen mot Svinaberga/Svabesholm och Stenshuvuds nationalpark.